ZA NJEGA RESTRIKTIVNE MJERE NE VAŽE: Bahati Stevandić okupio članove stranke na ulici; Prekršio više naredbi Štaba za vanredne situacije RS-a

Dok policija u RS, svakodnevno, drastično, kažnjava pojedince koji se ne pridržavaju propisanih mjera, Nenad Stevandić predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, je danas javno prekršio propisano.

  • Mini market

  • 16. Apr. 2020  16. Apr. 2020

  • 0

On i još četiri zvaničnika „Ujedinjene Srpske“, čiji je predsjednik, danas su se na Trgu Krajine u Banjaluci okupili i fotografisali ispred improvizovanog uskršnjeg jajeta, ukrašenog simbolima te partije.

U članu 2. Zaključka, koji je 10.04. ove godine donijela Vlada RS, precizno se navodi: „Zabranjuje se svim građanima okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu“.

Osim toga istim aktom se „Obavezuju građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica“.

alt

Stevandić i njegovih saradnici, kao što se vidi na fotgrafiji, nisu na rastojanju od da metra, a maske su spustili s lica.

Politička stranka ujedinjena Srpska je dio vladajuće koalicije na entitetskom i državnom nivou. Stevandić je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nedavno je imenovan za predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Za kršenje pomenutih mjera, predviđene su visoke novčane kazne. Ostaje da se vidi da li će zakon u RS, koji važi za sve građane važiti i za Stevandića koji bi trebao da prati sprovođenje istih.

(BNTV / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...