"HRVATSKI BIZNISMEN MI JE PRIJETIO SMRĆU": Šokantna ispovijest nekadašnjeg napadača evropskog velikana

Nekadašnji meksički napadač jedini izlet u Evropu imao 2006. godine. Fonseca za oko 3.5 miliona eura prešao iz Cruz Azula u portugalsku Benficu. Zadržao se međutim u Benfici tek do januara 2007. godine i onda pobjegao natrag u Meksiko i potpisao za Tigres. Sada je Francisco "Kikin" Fonseca otkrio šta se zapravo desilo tokom njegove kratke epizode u Portugalu.

  • Sport

  • 17. Apr. 2020  17. Apr. 2020

  • 0

Njegova evropska avantura nije ni počela kada je sreo neimenovanog hrvatskog menadžera/biznismena.

"Prišao mi je jedan hrvatski biznismen i rekao 'Kikin, ne znam da li ti to znaš, ali ja sam te doveo u Benficu'. Rekao sam mu da to nije tačno, te da je mene doveo predsjednik Benfice koji je zbog mene išao i u Meksiko", prisjetio se Fonseca, pa rekao kako mu je pomenuta osoba potom tražila čak 300.000 eura:

"Zauzvrat bih igrao više jer je on navodno bio blizak sa trenerom Fernandom Santosom... Otišao sam kod trenera i on mi je rekao da nema nikakve veze sa tom osobom. Taj menadžer/biznismen me ponovo zvao i prijetio smrću, govoreći da zna sve o mojoj porodici".

Fonseca se iz neugodne situacije izvukao povratkom u Meksiko.

"Ingorisao sam sve to i vratio se u Tigres. Direktor kluba je morao na sud zbog tog transfera, ne znam kakve su to kombinacije bile", izjavio je Meksikanac.

Tako je Fonseca za Benficu odigrao samo 12 utakmica i postigao jedan gol.

U Meksiku je pak bio prava zvijezda, a za reprezentaciju svoje zemlje je tokom godine upisao 43 nastupa i postigao 21 gol.

(Sportsport.ba / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...