NOVE MJERE ŠTEDNJE: Rođeni reducirali plaće za 50 posto

Rekli bismo ništa neočekivano. U narednom razdoblju će vrlo vjerojatno i mnogi drugi premijerligaši povući ovakav ili neki sličan potez. Posebno kada znamo na kojem mjestu je sport u BiH i koliko novca se "vrti".

  • Sport

  • 18. Apr. 2020  

  • 0

Direktor kluba Džemil Šoše potvrdio je informaciju da FK Velež Mostar smanjuje plaće za 50 posto i kazao kako je uvođenje nove mjere prošlo bezbolno i među igračima i trenerima koji su svjesni situacije u kojoj se klub nalazi, prenosi Bljesak.info.

Rekli bismo ništa neočekivano. U narednom periodu će vrlo vjerovatno i mnogi drugi premijerligaši povući ovakav ili neki sličan potez. Posebno kada znamo na kojem mjestu je sport u BiH i koliko novca se "vrti".

Manje nego što je to slučaj s nekim državama u okruženju, daleko manje u odnosu na Evropu.

Opet, možda je u sportu u BiH bolje nego u nekim drugim oblastima.

Ipak, već sada se osjete posljedice pandemije, a prema najavama ekonomskih analitičara, moglo bi biti još i teže "Najvjerojatnije da nismo prvi koji su ovo uradili, ali prvi smo koji će izaći u javnost i potvrditi dogovor s igračima i trenerima. Ponosan sam i drago mi je kako su to igrači primili u ovoj teškoj situaciji, gdje mnogi klubovi nisu u mogućnosti da isplaćuju ono što je potpisano. Na prijedlog Upravnog odbora da se odbije 50 posto od ugovora svi su prihvatili. To je za mart, kakva će situacija biti za april, vidjet ćemo", kaže direktor Veleža Džemil Šoše.

Naravno i dalje ostaje pitanje kako će se stvari razvijati. Jer momčadi, pa tako i Veležova nisu u pravom pogonu već više od mjesec dana i izvjesno je kako ostaju mnogi upitnici otvoreni.

Ova odluka nije iznenadila niti šefa stručnog štaba Feđu Dudića.

"Sastanak s ljudima iz kluba je završen vrlo brzo. Igrači su svjesni situacije i svi su prihvatili odluku uprave. Što će biti dalje naravno vidjet ćemo. Igrači su pokazali tu solidarnost i moram reći da sam ponosan na igrače jer vidjeli ste da neki klubovi iz okruženja, pa i oni bogatiji u Evropi imali problema, igrači jednostavno ne pristaju na smanjene plata, a znamo kolike su njihove plaće, ugovori", zaključio je Dudić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...