TVORAC PRVOG BH. RESPIRATORA NAJAVIO SENZACIJU: „Rekao sam premijeru, dajte nam zadatak, za 3 mjeseca napravićemo naš helikopter…“

Prva serija od osam do deset komada prvog bh. respiratora mogla bi biti proizvedena vrlo brzo, kazao je gostujući u dnevniku RTV Tuzlanskog kantona Adem Hanić, direktor TMD Group iz Gradačca koja je prije nekoliko dana završila izradu prototipa prvog bh. respiratora

  • Ekonomija

  • 23. Apr. 2020  23. Apr. 2020

  • 1

„Ovo sada već nije samo prototip. Naši stručnjaci zajedno sa zdravstvenim radnicima prethodnih dana naporno su radili na ovom uređaju i do kraja sedmice završiće sva kalibriranja i testiranja. Uvjerili su me da su svi parametri dovedeni u normalu, a to tvrdi i čovjek iz struke, premijer Danijel Tulumović koji nas je posjetio i uvjerio se kako radimo, kazao je Hanić.

Hanić očekuje da će već za nekoliko dana na stolu imati odgovore na pitanja može li respirator krenuti u serijsku proizvodnju i može li ući u proces certifikacije. No prva serija od 8 do 10 komada mogla bi, kaže, ubrzo biti proizvedena.

– Rekao sam premijeru Tulumoviću: dajte nam zadatak, odvojite fond, mi ćemo napraviti ako treba i helikopter. Za 3 ili 4 mjeseca imaćemo naš helikopter! Naravno, nećemo praviti motor i te vitalne dijelove u koje se ulažu godine rada i ogroman novac, to ćemo kupiti, ali sve ostalo ćemo mi ovdje složiti – kazao je Hanić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...