POŠAST PANDEMIJE KORONAVIRUSA: Raste broj gladnih ljudi u Mostaru!

Novca za davanje naknada za sada ima, no ako nastupi neka promjena, potrebiti građani će to itekako osjetiti.

  • Društvo

  • 23. Apr. 2020  

  • 0

Velik broj građana Mostara ostao je bez prihoda zbog čega nisu u mogućnosti osigurati potrepštine za, u ovakvoj situaciji, koliko-toliko normalan život. 

Naime, bez posla je na područja grada na Neretvi u 20 dana, po službenim podacima, ostalo 561 osoba. Broj je i veći tvrde iz nekih nevladinih organizacija.

Osim na pravo ostvarivanje naknade zbog nezaposlenosti, od strane Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), pritisak u ovom razdoblju trpi i Centar za socijalni rad Grada Mostara.

Proračuni ne smiju stati ''U ovo vrijeme trajanja koronavirusa, Centru se na dnevnoj bazi, prosječno neposredno obrati 20-ak građana sa raznim zahtjevima za ostvarivanje prava i usluga iz socijalne zaštite'', kazali su za Bljesak.info iz mostarskog Centra.

Građani, kako su nam rekli, ovih dana najčešće upućuju zahtjeve za reguliranje dječjeg dodatka, jednokratne novčane pomoći, porodiljne naknade, poremećenih bračnih i obiteljska odnosi i drugoga.

Novca za davanje naknada za sada ima, no ako nastupi neka promjena, potrebiti građani će to itekako osjetiti.

''Za Centar, i za korisnike prava i usluga iz socijalne zaštite, je vrlo važno da se sredstva iz proračuna Županije i proračuna Grada nastave redovito doznačavati. Ukoliko dođe do zastoja doznake sredstava, i Centar i korisnici Centra će doći u nezavidan i težak položaj'', kazali su.

Dobrota sugrađana U mostarskih Centar tijekom posljednjeg mjeseca bilo je tek dva zahtjeva za korištenje usluga javne/pučke kuhinje.

''Mali broj zahtjeva u proteklih mjesec dana možemo pravdati i činjenicom da se na razini grada više udruga građana organiziralo u skupljanju i podjeli paketa hrane i higijenskih potrepština socijalno ugroženoj kategoriji građana'', rekli za Bljesak.info iz Centra za socijalni rada Grada Mostara.

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...