NAJBRUTALNIJI NAPAD DODIKOVIH MEDIJSKIH EGZEKUTORA: Komšićeva izjava o Armiji BiH izazvala je neviđeni bijes, poredili su ga i sa mudžahedinima, a jedna podvala je ODVRATNA

U političkom magazinu „Pečat“ na RTRS-u objavljen je nevjerovatan TV prilog kojeg se ne bi posramili ni najgori medijski satrapi iz vremena Slobodana Miloševića

  • Mini market

  • 24. Apr. 2020  24. Apr. 2020

  • 9

Prilog u trajanju od četiri minute, u cijelosti posvećen članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću ostavljen je za sami kraj „Pečata“, a tolika količinu mržnje, neistina i brutalnih napada od strane javnog servisa nije odavno viđena na ovim prostorima.

Komšićeva izjava koju je dao povodom obilježavanja osnutka Armije RBiH, a koju je nazvao nasljednicom antifašističkog pokreta, nakon 1945. godine, Dodikovim plaćenicima poslužila je kao povod za brutalni napad svim rasploživim sredstvima. Dok su se izmjenjivali kadrovi ratnog Sarajeva, postrojavanja mudžahedina, fotografije Juke Prazine, Mušana Topalovića Cace, Alije Izetbegovića…, Komšiću se spočitavalo sve i svašta, od toga da je u ratu pucao na Republiku Srpsku do lažnih optužbi da mu je djed s majčine strane, koji je navodno živio u Doboju, u Drugom svjetskom ratu bio član četničkog pokreta.

Sve ovo stiže nakon intervjua člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika ruskom Sputnjiku, u kojem je, pored ostalog, i Željko Komšić bio jedna od meta. Dodik je u tom intervjuu spočitao legitimtet Željka Komšića kao člana Predsjedništva BiH, ponavljajući raniji stav Dragana Čovića, a nije propustio priliku da spomene i kako je Komšić „bio u Alijinoj vojsci“, i ono što mu je još više zasmetalo, da je u ratu odlikovan „Zlatnim ljiljanom“. Posve je jasno ko stoji iza TV priloga u „Pečatu“, i pod čijom su kontrolom novinari javnog servisa u Republici Srpskoj.

„Slobodna Bosna“ izdvojila je video prilog novinara Gvozdena Šarca kako bi ste se uvjerili dokle idu mržnja i lažne vijesti koje se svakodnevno serviraju od strane javnog servisa u RS-u kojeg plaćaju svi građani tog bh. entiteta, bez obzira na vjeru, naciju ili političko opredjeljenje.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...