VLASNIK VODITELJ FIKRET HODŽIĆ: Respiratori iz Kine nabavljeni preko firme koja uzgaja voće i povrće

U BiH je u subotu iz Pekinga stiglo 80 respiratora koje je kupila Vlada Federacije BiH kao podršku zdravstvenom sistemu u borbi sa pandemijom.

  • Društvo

  • 27. Apr. 2020  27. Apr. 2020

  • 6

No, u medijma su danas objavljeni podaci kako su respiratori iz Kine nabavljeni preko firma “FH Srebrena malina” d.o.o. iz Srebrenice, koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća. Vlasnik firme je tv voditelj Fikret Hodžić.

Ovo je odlučio Federalni krizni štab, no još nije odgovoreno - kako je moguće da firma za proizvodnju i preradu voća i povrća dobije ugovor nabavke respiratora vrijedan preko 10 miliona KM!?

Također, nejasne su i okolnosti sklapanja ugovora baš sa ovom firmom, kao ni kriteriji koju su uzeti u obzir kada se donosila odluka.

"Neću ništa ni potvrditi, neću ništa ni negirati. Istina je da ću napraviti press konferenciju u kojoj ću reći sve detalje, koji nisu ni blizu onoga što je objavljeno. Svi se hvataju za moje ime i prezime. Neka im, neka se ispucaju. Halal im bilo. Kada dođe pravi trenutak, ja ću reći sve detalje u vezi ovoga", rekao je danas kratko za Source.ba portal Fikret Hodžić.

Podsjetimo da je upravo zbog ovako sumnjivih nabavki nedavno održan i sastanak kojem su prisustvovali predstavnici nadležne državne agencije, svih tužilaštava i ambasador SAD u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...