JAKO NEZADOVOLJNI: Upaljenim sirenama prevoznici ukazali na probleme

Carinska ispostava na graničnom prelazu Rača bit će preseljena na novu lokaciju.

  • Društvo

  • 28. Apr. 2020  

  • 0

Prevoznici su danas kratko obustavili rad i svoje nezadovoljstvo izrazli upaljenim kamionskim sirenama zbog preseljenja carinske ispostave na graničnom prelazu Rača na novu lokaciju, prenosi RTV BN.

Oni traže hitan sastanak sa rukovodstvom UIO BiH zbog preseljanja carinske ispostave na novi terminal koji se nalazi u firmi "Perić.

U pismu je navedeno da traže obustavu preseljenja carinske ispostave dok traje vanredno stanje u Republici Srpskoj zbog pandemije Covid 19, kao i donošenje mjera kako bi se riješili problemi nastali prelaskom na novu lokaciju carinskog terminala na privatni posjed firme "Perić".

Prevoznici su svoje nezadovoljstvo izrazili tako što su upalili sirene kamiona kako bi ukazali na te probleme.

Ovim rješenjem UIO BiH nisu zadovoljni ni špediteri, koji takođe traže da se ovo pitanje što prije riješi.

Podsjetimo da je i ranije bilo pokušaja da se izmjesti carinski terminal na Rači, ali je to zbog protesta prevoznika i špeditera tada zaustavljeno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...