RUSKI SENATOR TVRDI: Sve je u redu sa Kim Jong Unom

Nema razloga da se misli da sjevernokorejski lider Kim Džong Un ima zdravstvene probleme, izjavio je šef radne grupe za saradnju Savjeta federacije i parlamenta Sjeverne Koreje Oleg Meljničenko nakon razgovora s ambasadorom Sjeverne Koreje u Rusiji.

  • Svijet

  • 28. Apr. 2020  

  • 0

"Razgovarao sam sa ambasadorom Sjeverne Koreje. Da Kim Džong Un ima neke probleme sa zdravljem, bili bismo obaviješteni o tome. S obzirom na to da nismo dobili takve vijesti od ambasadora, uvjereni smo da je sa Kimom sve u redu", rekao je ruski senator.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je samo da Kremlj nema zvanične informacije o zdravstvenom stanju sjevernokorejskog lidera.

Glasine o lošem zdravstvenom stanju Kim Džong Una pokrenula je informacija da je sjevernokorejski lider propustio proslavu rođendana svog dede 15. aprila.

Mediji su spekulisali o njegovom zdravstvenom stanju, bilo je izvještaja da je posle operacije na srcu u kritičnom stanju, pa čak i da je umro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...