OPLJAČKALI PRODAVNICU U ITALIJI: Bosanac i Srbijanac ojadili Gucci za 103.000 eura

RIJeč je o pljački koja se dogodila 11. novembra 2019. godine

  • Hronika

  • 28. Apr. 2020  

  • 0

Srbijanac (37) i Bosanac (43) uhapšeni su u subotu u Italiji zbog sumnje da da su opljačkali prodavnicu poznate modne kuće Gucci i odnijeli parfeme, torbe i nakit u vrijednosti od 102.915 eura, prenosi Alo.rs.

Riječ je o pljački koja se dogodila 11. novembra 2019. Snimak je ubrzo objavljen u italijanskim medijima, a njihova bahatost šokirala je građane.

"Automobilom su se zaletjeli i razbili izlog prodavnice, a zatim su je opljačkali. Na snimku se vide dva maskirana muškarca koji su uletjeli u radnju sa torbama i grabili sve što im se našlo pod rukom.

"'Luksuzne lopove', kako ih mi zovemo, podržalo je nekoliko saučesnika, koji su automobilom razbili izlog i čekali ih da obave pljačku. Sumnja se da su imali i saradnike koji su iz istočne Evrope došli u Italiju. Oni su spremili još osam automobila i planirali su da pljačkaju u Milanu, Monci i Bergamu, ali su vozila zaplijenjena", navode izvori iz Italije.

Ukradena roba pronađena je u garaži jednog od pljačkaša, a policija ispituje da li su dvojica Balkanaca umiješana u još neke pljačke u Italiji. Oni su već hapšeni zbog pljačke u Milanu, kada su ukrali parfeme u vrednosti od 90.000 eura. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...