"POTREBAN LIDER POPUT BIDENA": Hillary Clinton podržala predsjedničku kandidaturu Joa Bidena

Bivša predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton podržala je bivšeg potpredsjednika Joa Bidena kao budućeg demokratskog predsjedničkog kandidata.

  • Svijet

  • 29. Apr. 2020  

  • 0

- Ovo je trenutak u kome nam je potreban lider, predsjednik poput Joa Bidena - izjavila je Clinton tokom virtualnog sastanka "ženske vijećnice" na kome se raspravljalo o ulozi žena u borbi protiv pandemije COVID-19.

- Želim dodati svoj glas mnogima koji su vas podržali kao našeg predsjednika - izjavila je bivša državna tajnica, opisujući Bidena kao "prijatelja" i "osobu koja se pripremala za ovaj momenat svoj kompletan život".

Biden je nazvao Clinton "prijateljicom" i zahvalio joj se na njenoj "divnoj ličnoj podršci".

Ranije je predsjedavajuća Zastupničkog doma Nancy Pelosi podržala Bidena, nazivajući ga "glasom razuma i otpora" u jeku pandemije koronavirusa.

Biden je već dobio zvaničnu podršku bivšeg predsjednika Baracka Obame, progresivnih čelnika Bernieja Sandersa i Elizabeth Warren, i dvoje bivših predsjedničkih kandidata Demokratske stranke Johna Kerryja i Ala Gorea, prenosi Xinhua.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...