INTERPOL PRESJEKAO TAJNE PUTEVE OPASNIH KRIMINALACA: Evo kako u zemljama u kojima je uvedeno vanredno stanje šverceri prebacuju drogu…

Interpol je upozorio na novi način rada švercera koji koriste službe za dostavu pizza radi transporta droge ili oružja u zemljama gdje je uvedena izolacija zbog pandemije korona virusa

  • Svijet

  • 01. Maj 2020  01. Maj 2020

  • 0

Španska policija je početkom aprila uhapsila sedam osoba, preobučenih u kućne dostavljače koji su u stvari isporučivali kokain i marihuanu biciklom, motociklom ili automobilom, navodi se u saopćenju Interpola čije je sjedište u Lyonu, prenosi Beta.

Sakrivena droga

Droga je bila sakrivena u torbama za dostavu, precizira Interpol koji je upozorio 194 zemlje članice ove međunarodne organizacije na novi način djelovanja trgovaca narkotika.

Pored Španije, te metode su primjenjivane i u Irskoj, Maleziji i Velikoj Britaniji, a dostavljači su donosili kokain, marihuanu, ketamin i ekstazi.

Policija je u Irskoj pronašla osam kilograma kokaina i dva komada vatrenog oružja koji su bili sakriveni u kartonima pizze.

"Kriminalci nastavljaju da se prilagođavaju svijetu koji je uzdrman pandemijom korona virusa", rekao je zvaničnik Interpola koji ističe važnost da se upozori policija na ove nove načine šverca droge.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...