OBEĆANO - UČINJENO: U ovoj općini u BiH ukinuto je finansiranje političkih stranaka…

Bilo je i onih vijećnika koji nisu podržali rebalans budžeta u kojem su predviđena i sredstva za pomoć poljoprivredi, privredi, kao i radnicima koji su ostali bez posla

  • Društvo

  • 01. Maj 2020  01. Maj 2020

  • 0

Općinski načelnik Kalesije Sead Džafić  je u rebalansu budžeta za ovu godinu ponudio, a vijećnici u Općinskom vijeću usvojili ukidanje finansijskih sredstava za političke stranke i partije na području ove općine.

- Mnogi naši sugrađani ostaju bez posla i nisu u mogućnosti da zarade za sebe i svoju porodicu zbog pandemije koronavirusa, a ova sredstva ćemo usmjeriti u pomoć manjim obrtnicima i onima kojima je bio zabranjen rad u proteklom periodu - kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da je bilo i onih vijećnika koji iz njima znanih razloga nisu podržali rebalans budžeta u kojem su predviđena i sredstva za pomoć poljoprivredi, privredi, kao i radnicima koji su ostali bez posla na području Kalesije, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...