ODLIČNE VIJESTI: Nema novooboljelih od koronavirusa u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

U mostarskoj “covid-bolnici” trenutno se liječi 15 bolesnika.

  • Društvo

  • 01. Maj 2020  

  • 0

U protekla 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na covid-19 testirana su 192 uzorka od čega, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, nije bilo pozitivnih.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori, u protekla 24 sata, izdali su šest rješenja. Ukupno je do sada izdano 2.958 rješenja, priopćio je u petak Štab civilne zaštite HNK-a.

Prema izvještaju iz MUP-a HNK u protekla 24 sata, zabilježen je jedan prekršitelj samoizolacije i izolacije.

U mostarskoj “covid-bolnici” trenutno se liječi 15 bolesnika. Od toga tri bolesnika su na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, a dva bolesnika su na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno i bez pogoršanja.

Dva bolesnika otpuštena su na kućno liječenje, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...