ČUBRILOVIĆ RIGA VATRU: „Zločin u Dobrovoljačkoj - poraz i sramota pravosuđa BiH; Političko Sarajevo odlučno gazi po svim srpskim žrtvama…“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je sjećanje na napad na vojnike JNA 2. i 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu bolna i teška rana na srcu porodica ubijenih i srpskog naroda koja svjedoči o porazu i sramoti pravosuđa BiH i međunarodnog prava

  • Politika

  • 03. Maj 2020  

  • 5

"Licemjerje i nemoral pravosuđa BiH, kao i međunarodnog ratnog krivičnog prava, ogleda se u činjenici da ni nakon 28 godina od organizovanog napada na kolonu vojnika, koja se mirno povlačila iz grada i brutalnih likvidacija, zločinci nisu odgovarali za ovaj zločin", poručio je Čubrilović.

On je kazao da je „više nego očigledno da je ubistvo vojnika JNA planski smišljeno, organizovano i nemilosrdno izvršeno pred očima cijelog svijeta i snaga UN-a, ali da su zločinci amnestirani od odgovornosti kako bi se očuvao međunarodni stereotip o isključivo srpskoj krivici za sve zločine u proteklom ratu u BiH“.

"Političko Sarajevo odlučno gazi po svim srpskim žrtvama i ignoriše bol porodica ubijenih i njihov vapaj za pravdom. Zbog toga, uvijek i iznova, moramo podsjećati generacije koje dolaze na ovaj, kao i na sve druge nekažnjene zločine u proteklom ratu, kako se nikada nikome ne bi ponovili", kazao je Čubrilović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...