KORISTITE LI ZOOM IMAMO DOBRE VIJESTI: Jedna od najpopularnijih aplikacija uvodi velike novosti, nakon ovoga sve se mijenja…

Kompanija Zoom Video Communications koja stoji iza popularne aplikacije za obavljanje videokonferencijskih poziva Zoom nastoji se sve više nametnuti na tržištu i ispraviti nedostatke same aplikacije

  • HiTec

  • 08. Maj 2020  

  • 0

Jedna od njih na koju su upozoravali i obični korisnici je sigurnost samih video razgovora. Različite nadogradnje aplikacije djelomično su popravile taj aspekt, no kompanija ide dalje te je najavila kako će preuzeti startup kompaniju Keybase koja se specijalizirala na području digitalne sigurnost s cloud servisom za pohranu podataka i aplikacijom za razmjenu poruka.

Razlog za preuzimanje Keybasea je integracija end-to-end enkripcije u video pozive unutar Zooma. Prva je to akvizicija u devetogodišnjoj povijesti kompanije te je dio plana u trajanju od 90 dana koji uključuje popravljanje sigurnosnog aspekta  Zoom aplikacije.

End-to-end enkripcija na početku će biti dostupna samo pretplatnicima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...