PUTIN ZOVE TRUMPA I JOHNSONA: "Saradnja potrebna i danas"

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je poruke predsjedniku SAD Donaldu Trumpu i britanskom premijeru Borisu Johnsonu povodom 75 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

  • Svijet

  • 08. Maj 2020  

  • 0

U poruci Trumpu, predsjednik Rusije je naglasio da bi Rusija i Amerika na prvoj liniji borbe s globalnim izazovima mogle mnogo da doprinesu globalnoj stabilnosti.

"Rusija i Amerika se danas nalaze na prvoj liniji borbe s globalnim izazovima. Slijedom tradicije saradnje, čiji su temelji postavljeni za vrijema rata, djelujući u 'duhu Elbe', naše zemlje bi mogle mnogo da urade na osiguranju globalne bezbjednosti i stabilnosti", navodi se u poruci Trampu.

Putin je naglasio da Rusija čuva sjećanje na doprinos zajedničkoj pobedi koji su dali saveznici u antihitlerovskoj koaliciji i da nikada neće biti zaboravljena sovjetsko-američka saradnja na bojnom polju, saopšteno je iz Kremlja.

Predsjednik Rusije naveo je u poruci Johnsonu da je saradnju u doba rata bila neprocjenjiva, te da je tako nešto potrebno i danas.

"Velika pobjeda je najvažniji događaj 20. vijeka i od vječnog je značaja za sudbinu cijelog čovječanstva. Pobjeda je postignuta zahvaljujući zajedničkim naporima Sovjetskog Saveza i zemalja antihitlerovske koalicije. To neprocjenjivo iskustvo veoma nam je potrebno i danas", ocijenio je Putin.

Predsjednik Rusije izrazio je uvjerenje da sjećanje na bratstvo iz vremena rata može da posluži i za razvoj konstruktivnog dijaloga između Velike Britanije i Rusije i saradnje u borbi protiv savremenih izazova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...