OPET ON: "21. vijek treba da bude vijek srpskog ujedinjenja, oni koji su razbili Jugoslaviju..."

Ponekad posustane, ali nikako da odustane

  • Politika

  • 09. Maj 2020  09. Maj 2020

  • 14

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas "da 21. vijek treba da bude vijek ujedinjenja srpskog naroda koji je u prošlosti u kontinuitetu bio izložen raznim stradanjima", prenosi Srna.

Na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Banja Luci, Dodik je rekao i da je "Srbima svojstveno obilježavanje slobode, za koju su ginuli mnogi srpski preci i savremenici".

Pa je nastavio istim tonom: "Srpski narod želi da nema nijednog razloga, povoda ili ideje koja bi mogla biti nametnuta da bi se odrekli srpskog, antifašističkog, stradalničkog i identiteta slobodarskog naroda koji ima svoju državu u Republici Srpskoj."

Prema njegovim riječima, Dan pobjede nad fašizmom je veliki dan za čovječanstvo i civilizaciju koja se u Drugom svjetskom ratu izborila da sačuva osnovne vrijednosti humanizma, jednakosti i slobode, za koju je "srpski narod dao nemjerljivu žrtvu".

On je rekao da su ove vrijednosti sačuvane zahvaljujući sovjetskom narodu, kao i narodima Jugoslavije, "prije svega srpskom, bez čijih žrtava danas ne bi bilo moguće slaviti slobodu Evrope".

"Činjenica je da su ustanak protiv fašista na prostoru bivše Jugoslavije digli Srbi, na svim mjestima gdje su živjeli, od Hrvatske, Bosne, Srbije... Oni koji su razbili Jugoslaviju danas pokušavaju da pribave sebi antifašistička obilježja, a u suštini su razbili jednu od osnovnih vrijednosti fašističke borbe, a to je bila Jugoslavija", rekao je Dodik. Opet se nije naspavao.

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...