INVESTICIJE U SMJEŠTAJNE KAPACITETE: Mujo Selimović kupio hotel Blanca na Vlašiću

Podsjetimo, kompanija Stanovi Jadran iz Splita objavila je početkom godine da je prodala firmu Winter Travnik, u čijem je vlasništvu Hotel Blanca Resort & Spa na Vlašiću.

  • Ekonomija

  • 12. Maj 2020  

  • 0

Mujo Selimović novi je vlasnik Hotela Blanca koji je u februaru ove godine prodat za 9,5 miliona KM.

Naime, u Registru privrednih subjekata upisan je novi vlasnik koji je do sada bio nepoznat, objavio je poslovni portal Akta.ba.

Radi se o BMK INVEST d.o.o. Sarajevo čiji je ugovoreni kapital u Winteru 4.710.289,15 KM. U vlasničkoj strukturi ove firme je agencija CONSULTING & PR d.o.o. Sarajevo, a njen vlasnik je upravo Mujo Selimović.

Podsjetimo, kompanija Stanovi Jadran iz Splita objavila je početkom godine da je prodala firmu Winter Travnik, u čijem je vlasništvu Hotel Blanca Resort & Spa na Vlašiću.

Dana 13.02.2020. godine u Sarajevu Stanovi Jadran su prodali poslovni udio u visini od 89 posto temeljnog kapitala u društvu Winter Privredno društvo za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Travnik.

Predsjednik Nadzornog odbora, Jeličić Purko Miroslav, kao imatelj preostalog poslovnog udjela u visini od 11 posto temeljnog kapitala društva Winter d.o.o. također je sklopio kupoprodajni ugovor za prodaju svog poslovnog udjela s istim kupcem, ne navodeći o kojem je kupcu riječ.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...