RIZIK KOJI BI MOGLI SKUPO PLATITI: U nemilosrdnoj borbi za spas sezone Hrvatska igra na sve ili ništa, jasno je da je zemlja pred bankrotom…

Da bi stranac u doba korone ušao u Hrvatsku, hrvatskom policajcu mora navesti dobar i opravdan razlog za puštanje preko granične linije

  • Ekonomija

  • 14. Maj 2020  14. Maj 2020

  • 0

“Riječ je o gospodarskom interesu”, jedan je od razloga da se strani državljanin s osmijehom propusti u Hrvatsku. A gospodarski interes je svaki turist koji želi u Hrvatsku pa se do daljnjega taj stranac neće zvati turist nego kolokvijalno „gospodarstvenik“.

Hrvatskoj je nasušni interes privući svakog stranca koji ovog ljeta želi ostaviti eure na obali. Za njima vape i druge zemlje Mediterana pa će borba biti žestoka.

U vrijeme dok uvjeti turističkih posjeta nisu definirani, u Vladi su se dosjetili kako preduhitriti konkurenciju i turiste privući prije ostalih. Bit će gospodarstvenici - sa suncobranima i u kratkim hlačama.

Za razliku od konkurencije, na granici im neće mjeriti temperaturu niti tražiti dokaz o negativnom testu na koronu. Zato je već ukinuta i samoizolacija. Jednostavno, igra se na sve ili ništa. Hazarderski. Bez koje milijarde turističkih eura, ova zemlja na jesen je pred bankrotom.

U Banskim dvorima toga su itekako svjesni i zato hvataju sve moguće krivine kako bi ti turisti došli baš k njima. No, takav hazarderski pristup ima i onu drugu, tamniju stranu. Naglo drastično povećanje zaraženih, hiljade stranaca koji panično bježe kućama, prepune bolnice usred ljetne sezone.

Zbog ekonomskog, ali i društvenog opstanka države, ta zemlja, od najrigoroznije evropske države u borbi protiv korone, preko noći postaje jedna od najliberalnijih. Sva jaja se, ponovno, stavljaju u jednu košaru zvanu - turizam. Rizično i hrabro u svakom slučaju, piše Jutarnji list.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...