ZAR OPET; PRED "MISU ZA BLEIBURG" MUP KS UPOZORAVA: "Zabrana kretanja za..."

"...vozače i pješake"

  • Hronika

  • 14. Maj 2020  14. Maj 2020

  • 2

U subotu, 16. maja 2020. godine, sa početkom u 12.15 sati u Katedrali Presvetog Srca Isusova održat će se misa za stradale u Bleiburgu.

Sarajevska policija oglasila se u vezi s ovim događajem.

Poznato je da je "misa za Bleiburg" izazvala niz reakcija javnosti, ambasada, antifašista... piše NAP.

"U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima te će, u skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16. 05. 2020. godine, u vremenskom periodu od 9 sati do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj (motorna vozila i pješaci), te vas molimo da poštujete instrukcije policijskih službenika na terenu, imate strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu, odnosno na drugim mjestima  o kojima vas, eventualno, obavijesti policijski službenik.

Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate vozila u spomenutom vremenskom periodu u ulicama i mjestima koja gravitiraju navedenom vjerskom objektu kako ne bi došli u situaciju da vaše vozilo uklanjamo specijalnim vozilom 'pauk', uz napomenu da će policijski službenici na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija.

Koristimo priliku da vam zahvalimo na saradnji, strpljenju i razumijevanju koje ste i do sada bezbroj puta pokazali u ovakvim i sličnim situacijama", kazali su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...