DODIK RIGA VATRU: „Kukavički zločin iz zasjede - bez kazne; Nevine žrtve proglašavaju za agresore, a zločinci se slave kao heroji…“

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u izjavi za Srnu rekao je da je „sramni i kukavički napad iz zasjede na pripadnike bivše JNA na današnji dan 1992. godine u Tuzli - zločin sa predumišljajem, koji ni 28 godina kasnije nije dobio sudski epilog“.

  • Politika

  • 15. Maj 2020  15. Maj 2020

  • 4

"Evidentno je da je ovo gnusno ubistvo pripadnika bivše JNA u Tuzli, kada su u mirnom i dogovorenom izlasku iz kasarne `Husinska buna` ubijena 54 vojnika i ranjena njih 44, učinjeno sa predumišljajem i da je bila pripremljena zasjeda na konvoj na Brčanskoj Malti, što je sramni i kukavički potez tadašnjih pripadnika muslimanskih paravojnih formacija", kazao je Dodik.

On je naglasio da je „sramno i da Tuzla 15. maja slavi mučko ubistvo iz zasjede mladih, nevinih vojnika tadašnje JNA, dok su prije 28 godina s ulica njihovog grada bageri kupili ugljenisana tijela mladića“.

"Za ovaj zločin, sve do danas, niko nije kažnjen, iako se tačno znaju imena i prezimena nalogodavaca i izvršilaca masakra na Brčanskoj Malti, a gotovo tri decenije kasnije, zločin i dalje traje, jer se u Tuzli 15. maj i dalje obilježava kao `Dan odbrane`, nevine žrtve proglašavaju za agresore, a zločinci slave kao heroji", istaknuo je Dodik.

"Poslije ovih zločina, počinje masovno stradanje i etničko čišćenje srpskog naroda s vjekovnih ognjišta na području tadašnje BiH. Nikada ne smijemo da zaboravimo sve te naše heroje koji su dali najvrednije - svoje živote i dijelove tijela, za slobodu Republike Srpske i srpskog naroda. Ti zločini su duboko urezani u naše pamćenje i ostaće vječna opomena današnjim i budućim generacijama", poručio je Dodik.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...