SVOJ STAV OBJASNIO RANIJE: Zvizdić suzdržan na imenovanju Lučića za ministra

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrdili su imenovanje Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH koji je prijedlog Demokratskog narodnog saveza (DNS).

  • Politika

  • 15. Maj 2020  

  • 0

Lučićevo imenovanje je izazvalo negodovanje javnosti nakon saznanja da je ponavljao četvrti razred srednje škole i da je studirao duže od decenije.

Ipak, za njegovo imenovanje glasala su 22 zastupnika, dok ih je 15 bilo protiv i jedan suzdržan.

Kako saznajemo, suzdržan je bio dopredsjedavajući Denis Zvizdić, a svoje je razloge naveo još dan ranije gostujući na N1.

"Moj stav je odavno poznat kada je u pitanju obrazovni sistem BiH, mislim da je vrijeme za korjenitu reformu obrazovanja i preispitamo sve fakultete gdje građani mogu kupiti diplomu jer oni s takvim diplomama u prilici da vode liderske funkcije u BiH ne mogu voditi evropski put niti donijeti bilo šta dobro državi, građanima ni institucijama BiH", rekao je Zvizdić.

Naglasio je kako procese u BiH trebaju voditi studenti koji redovno završavaju svoje fakultete, te dodao kako je porazno da je gospodin Lučić ponavljao razred i da je toliko dugo studirao.

"Moramo imati sigurnost da je osposobljen da vodi ministarstvo na nivou BiH. Ova država nema budućnost ako sve važne procese ne budu vodili ljudi koji imaju ozbiljno obrazovanje i znanje", kazao je Zvizdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...