I CVIJANOVIĆKA NAPALA PULJIĆA: „Misa u Sarajevu provokacija i poniženje za žrtve ustaških logora“

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je najavljena misa u Sarajevu u vezi s Blajburgom provokacija i poniženje za sve žrtve ustaških logora.

  • Mini market

  • 16. Maj 2020  16. Maj 2020

  • 0

Cvijanović je navela da su žrtve iz Јasenovca, Donje Gradine, Šargovca, Motika, Drakulića, Broda na Drini, Prebilovaca i ostalih mjesta - žrtve masovnog stradanja, koje su umorene na brutalan način pod režimom koji je bio i brutalan i stravičan i ne zaslužuje nijedan drugi epitet.

“Činjenica je da se određenim stvarima pristupa veoma selektivno na način koji je poguban za cijelu BiH. Poražavajuće je da ne možete da odete na mjesto stradanja i obilježite taj događaj na dostojanstven način samo zato što to neko ne dozvoljava ili ne prihvata da se dešava na njegovom prostoru, a istovremeno se očekuje da je sve dozvoljeno u Republici Srpskoj”, rekla je Željka Cvijanović za RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...