ŠEFICA MISIJE OSCE-A KATHLEEN KAVALEC NA VRACAMA: "Naša namjera je da odamo počast žrtvama fašizma"

U našim mislima su svi srodnici nastradalih ljudi, koji i dalje pate zbog onoga što se desilo članovima njihove porodice", poručila je Kavalec.

  • Društvo

  • 16. Maj 2020  16. Maj 2020

  • 1

Šefica Misije OSCE-a u BiH, ambasadorica Kathleen Kavalec, zajedno s drugim ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice, danas je na Spomen-park Vraca i Jevrejsko groblje u Sarajevu položila cvijeće za žrtve Drugog svjetskog rata, prenosi FENA.

Kavalec je na Vracama izjavila novinarima da je danas ovdje u ime Misije OSCE-a u BiH i drugih organizacija u sastavu te organizacije.

"Naša namjera danas bila je da dođemo i odamo počast žrtvama fašizma. U našim mislima su svi srodnici nastradalih ljudi, koji i dalje pate zbog onoga što se desilo članovima njihove porodice", poručila je Kavalec.

Naš cilj koji imamo kao Misija OSCE-a je, dodala je ona, da uvijek radimo na promoviranju mira i pomirenja.

"Zbog toga smo i danas ovdje", kazala je.

Na novinarsko pitanje ima li ovaj događaj veze s današnjom misom u Katedrali u Sarajevu, odgovorila je da je njihovo prisustvo danas na Vracama „znak poštovanja koje osjećamo prema nastradalim žrtvama i našeg razumijevanja za bol koje njihove porodice osjećaju zbog gubitka koji su doživjele“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...