REGIJA I SVIJET ODUŠEVLJENI SARAJEVOM: "Das ist Walter!"

Mnogi su s oduševljenjem poručili “Das ist Walter”, referirajući se na slavnu rečenicu iz još slavnijeg filma “Valter brani Sarajevo”.

  • Vijesti

  • 16. Maj 2020  16. Maj 2020

  • 12

Slike koje prikazuje hiljade Sarajlija i antifašista iz drugih gradova Bosne i Hercegovine na protestnoj šetnji protiv održavanja mise žrtvama u Bleiburgu, izazvale su oduševljenje u regiji i svijetu.

Danas je u Katedrali Srca Isusova u glavnom gradu BiH održana misa koja je izazvala bijes i revolt brojnih građana.

Mnogi su zamjerili Katoličkoj crkvi, ali i Hrvatskom saboru, koji je sponzor mise, na održavanju molitve za one koji su bili na strani fašista.

Nekoliko hiljada Sarajlija i ostalih antifašista okupio se u subotu ispred Vječne vatre, u samom centru grada, gdje su aplaudirali i pjevali antifašističke pjesme. Njihov protest izazvao je aplauz regije i svijeta.

Mnogi su s oduševljenjem poručili “Das ist Walter”, referirajući se na slavnu rečenicu iz još slavnijeg filma “Valter brani Sarajevo”.

“Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter!”, napisalo je na desetine korisnika Twittera na video sarajevskih TV kuća.

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...