EVROPSKI PROIZVOĐAČI SU ZABRINUTI: Stiže prvi kineski luksuzni električni automobil, znamo kako izgleda i koliko će koštati… (VIDEO)

Veliki kineski proizvođač električnih vozila BYD do sada je bio zastupljen gotovo isključivo u Aziji, no sada su najavili da će svoje nove modele početi uskoro prodavati i u Evropi

  • Auto

  • 17. Maj 2020  

  • 0

Svoju ekspanziju na tlo Evrope najavio je veliki kineski proizvođač električnih vozila BYD. Do sada je ova kompanija svoje automobile gotovo isključivo isporučivala u Aziji, a u Evropi je bila prisutna sa autobusima i građevinskim strojevima.

Nedavno su dogovorili zastupništvo za Norvešku s ciljem širenja i na ovaj dio svijeta. Prvi model koji bi trebao postati dostupan u Evropi je njihov kompaktni SUV naziva Tang. Riječ je o plug-in hibridu, jednom od najpopularnijih modela u Kini, gdje ih je prodano više od 100.000. Prodaja bi trebala početi prvo u Norveškoj, a kasnije i na ostatku kontinenta.

Od limuzina direktni je konkurent Teslinom Modelu S. O njemu se za sada zna da će mu cijena biti između 45 i 55.000 eura. Domet s jednim punjenjem baterija trebao bi biti oko 450 kilometara, a ubrzanje od 0 do 100 km/h mu je 3,9 sekundi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...