SLAVO KUKIĆ RAZMONTIRAO ČOVIĆA: "Interes je i HDZ-a da se održe izbori jer je u međuvremenu uništio opoziciju…"

Akademik Slavo Kukić javio se uživo u program N1 televizije

  • Mini market

  • 18. Maj 2020  

  • 2

Komentirajući polemiku u vezi s održavanjem lokalnih izbora, kazao je kako će izbori biti održani te da ne isključuje da bude noviha afera u vezi sa finansiranjem istih.

"Izbora će biti jer su propisani Ustavom i zakonom. SNSD i HDZ nisu imali nikada takvu političku moć kao sada tamo gdje djeluju. SNSD će poklopiti i one općine i gradove koje nije imao pod svojom kontrolom i ovaj korona virus im je dobro došao jer je pokazao Dodika kao pravog Srbina uz kojeg treba vezati svoju sudbinu. Korona kriza je pokazala da ništa ne znači ni predsjednica RS-a, entietski premijer, ni predsjednik Parlamenta. Prema javnosti nastupa Dodik koji nema nikakve funkcionalne veze s tim. Interes je i HDZ-a da se održe izbori jer je u međuvremenu uništio opoziciju koja je bila među Hrvatima i oni će tamo gdje nisu imali načelnike dobiti, eventualno im te planove može poremiti Tomislavgrad i Prozor/Rama", rekao je Kukić za N1.

Naglasio je kako će zaista biti sramota ako Mostarci ni nakon 12 godina ne budu mogli izaći na izbore i izabrati one koji će ih predstavljati, te smatra kako ipak do toga neće ni doći jer to ne odgovara HDZ-u ni SDA-u. Prema njegovom mišljenju, do održavanja izbora u Mostaru bi moglo doći samo u dva slučaja - da Ustavni sud BiH postupi po nalogu suda u Strazburu, ali da to u ne vjeruje jer smatra da je Ustavni sud produžena ruka centara političke moći, a drugi je da visoki predstavnika iskoristi bonske ovlasti, čemu se i nada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...