STRAVA I UŽAS KOD TRSTENIKA: Vlasnik kafane usmrtio gosta bacivši ga sa terase

Tragedija se dogodila u noći između subote i nedjelje, oko pola sata poslije ponoći, u kafani "Dominik i Mirjana"

  • Regija

  • 18. Maj 2020  

  • 0

Dominik Dimić (51), vlasnik kafane iz sela Grabovac kod Trstenika, uhapšen je sa još trojicom muškaraca zbog sumnje da je poslije tuče gurnuo sa kafanske terase direktno na stepenice Marka Đurića (28) iz sela Prnjavor, prenosi Alo.rs.

Đurić je pao niz stepenice i udario glavom o beton, poslije čega je preminuo na licu mjesta, saznaje Alo.rs.

Tragedija se dogodila u noći između subote i nedjelje, oko pola sata poslije ponoći, u kafani "Dominik i Mirjana" u selu Grabovac, kada je navodno došlo do tuče između nekoliko pijanih muškaraca. Marko se survao na beton i izdahnuo na licu mjesta.

"Policija je uhapsila Dominika i još trojicu muškaraca zbog sumnje da su učestvovali u tuči koja je prethodila tragediji. Između nekoliko muškaraca, među kojima su bili Marko i Dominik, došlo je navodno najprije do svađe, a zatim i do tuče. U jednom trenutku Dominik je navodno gurnuo Marka s terase kafane, posijle čega je on pao niz stepenice. Mladić je svom silinom udario glavom o beton ili o jedan od stepenika", navodi izvor blizak istrazi i dodaje da je taj udarac po Marka bio koban.

"Samo je ostao da leži. Kada su mu ljudi prišli već nije davao znake života. Pozvana je Hitna pomoć, međutim, ljekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt. Svi učesnici tuče su bili pod utjecajem alkohola", tvrdi naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvu je kumovalo i pijanstvo.

Kako saznajemo, osumnjičeni za ubistvo je Dominik Dimić, vlasnik kafane u kojoj se dogodila tragedija.

"Cijela Dominikova porodica živi u Njemačkoj. Tamo su i njegovo troje djece, ali i majka i brat. U selu Grabovac drži kafanu, a nije poznato zbog čega je došlo do incidenta. Dominik je nedavno promijenio ime, a niko ne zna zašto. Prije se zvao Zoran Lambrev", navodi izvor.

Kruševački advokat Momir Vučković Moca, Dimićev branilac, kaže za "Alo" da se njegov klijent branio ćutanjem u policiji, ali da će kompletnu odbranu iznijeti na saslušanju kod tužioca.

Kako se nezvanično saznaje, Dominik je u policiji negirao zločin tvrdeći da je u vrijeme incidenta bio u toaletu s jednim od muzičara, kojem je bio loše, i da mu je ukazivao pomoć. Kategorički negira da je bio na terasi restorana, a tvrdi da je, tek kada je izašao iz toaleta, vidio mladića kako leži na betonu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, tijelo mladića koji je nastradao odnijeto je na obdukciju i tokom dalje istrage bit će određene sve okolnosti ovog ubistva. Četvorici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 sati.

Kafana na lošem glasu

Mještanka sela Grabovac ispričala je anonimno za Alo.rs da je pokojni Marko bio divan mladić.

"Marko je bio jedno izuzetno dijete, ima mlađu sestru i roditelje. Strašno je to što se dogodilo. A za tu kafanu se priča da se u njoj svašta dešavalo. Na licu mjesta mogu se vidjeti dvije velike lokve krvi, gdje je mladić poginuo. On je živio sa porodicom u Grabovcu, prema manastiru Ljubostinja, dok je Dominik iz mjesta Osaonica kod Vrnjačke Banje", tvrdi mještanka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...