ČOVIĆEVI MEDIJI OTROVANI MRŽNJOM: Tito je „jedan od najvećih masovnih ubojica 20. stoljeća“, a Slavo Kukić je „idejni tvorac sarajevske kroatofobije“!

Mostarski portal HMS, pod direktnom kontrolom HDZ-a Dragana Čovića, optužio je profesora sociologije Slavu Kukića da je idejni tvorac navodne kroatofobije Federalne televizije, na kojoj je Slavo Kukić svojevremeno bio predsjednik Upravnog odbora.

  • Mini market

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 12

„Iako Kukić danas ne obnaša ni jednu dužnost na FTV-u, taj medij po kroatofobičnosti izgleda kao i u Kukićevo vrijeme. Njegovi namještenici na toj televiziji, od spomenutog Šabića do direktora programa Zovimira Jukića, revnosno rade prema Kukićevom obrascu“, piše HMS.

Podsjećamo, Kukić je sedam godina obavljao dužnost predsjednika Upravnog odbora RTVFBiH kao politički poslušnik tadašnjeg moćnika, predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije. Njegovo djelovanje na FTV-u moglo bi se sažeti u onu “kuda on prođe, tuda trava više rasti neće”.

HMS tvrdi da je Kukićev mandat na FTV-u, uostalom kao i kasniji u "HT Eronetu", obilježen brojnim malverzacijama i pogodovanjima stranačkim prijateljima, a koje, zahvaljujući “bajnom” pravosuđu u ovoj napaćenoj zemlji, nikada nisu dobile sudski epilog.

HMS, također, konstatira da je Kukić svojim predanim (ne)radom sve misleće Hrvate koji se nisu ponašali po njegovoj ideološkoj matrici, izgurao s te televizije, a nevidljiva Kukićeva ruka, odnosno utjecaj, itekako je vidljiv po brojnim emisijama huškački nastrojenima prema velikoj većini Hrvata i hrvatskih dužnosnika.

„Federalna TV, koja bi trebala biti javni RTV servis svih građana i naroda FBiH, odavno je već uzurpirana od vladajuće bošnjačke politike, koja im služi za kriminaliziranje Hrvata i pripisivanje fašizma kako hrvatskim političarima, tako i Katoličkoj crkvi. Uz Slavu Kukića, redoviti gost FTV-a je i Stipe Mesić, koji preko FTV-a odrađuje isti prljavi posao dehumaniziranja Hrvata i Katoličke crkve. Uz to, FTV je potpuno izvan zakona, njezin Statut nije potvrđen od Parlamenta FBiH, a Upravnom odboru i direktoru Šabiću, kao i urednicima, davnih godina je istekao mandat“, piše dalje HMS, koji zaključuje da je „idejni tvorac i revnosni podupiratelj tog mračnog bastiona kroatofobije ideološki sljedbenik masovnog ubojice i jednog od najvećih zločinaca 20. stoljeća Josipa Broza Tita Slavo Kukić.“

Nema nikakve sumnje da je profesor Kukić golemi bijes Čovića i njegovih medijskih jastrebova navukao izjavom o organiziranju blajburške mise u sarajevskoj Katedrali. Podsjećamo, tim povodom Slavo Kukić je rekao:

"Danas sam pročitao fantastičan osvrt zagrebačkog profesora o hrabrosti njemačke biskupske konferencije, koja je priznala ono što su radili nacisti, i potpori Katoličke crkve tim nedjelima. Postavlja se pitanja da li je biskupska konferencija spremna za takav potez. Mislim da nije.

Kardinal je bio u Bleiburgu i zna da to organizuje počasni vod koji ne može da prežali NDH. On zna da na spomeniku u Bleiburgu ne piše da se diže žrtvama fašističkog zločina nego vojsci. Zašto se ta misa ne organizira u Hrvatskoj, a ne u BiH? Da li je ovo najjednostavniji način da se peru ruke pred svijetom, a drže tutorske lekcije prema BiH", kazao je Kukić.

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...