IVAN LOVRENOVIĆ POJASNIO SVOJU OSTAVKU: "Bilo je i ranije razloga za..."

"Po mome uvjerenju, piščevo je da historiju ispituje i nastoji razumjeti u njezinim satirućim učincima na konkretne ljudske živote i sudbine", rekao je Lovrenović.

  • Vijesti

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 1

Ivan Lovrenović oglasio se ponovo povodom svoje ostavke u članstvu u P.E.N. centru Bosne i Hercegovina i naveo da ne misli da je "povijest moguće, osim ideološki omeđeno, razvrstati na njezinu bolju i goru, humaniju i nehumaniju stranu".

"Razloga za distanciranje, pa i izlazak iz bosanskohercegovačkoga P.E.N.-a, bilo je i ranije; ovime je nestalo i posljednjih razloga za ostanak u njemu. Po mome uvjerenju, piščevo je da historiju ispituje i nastoji razumjeti u njezinim satirućim učincima na konkretne ljudske živote i sudbine. U svim njezinim 'stranama'", dodao je Lovrenović.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...