OVO JE UHAPŠENI HARIS PENDIĆ: Pogledajte kako je vitlajući sjekirom prijetio kardinalu Puljiću

U priopćenju SIPA-e stoji kako je muškarac priveden u ponedjeljak osumnjičen za kricično djelo ugrožavanja sigurnosti i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

  • Hronika

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 4

Uhapšen je Haris Pendić koji je na YouTube-u postavio video snimku u kojoj je prijetio smrću kardinalu Puljiću zbog mise u sarajevskoj katedrali za žrtve Bleiburga.

Mladić na snimci maše sjekirom i priča o Bleiburgu i ustašama te sve vrijeme psuje.

"Trebalo je danas uletjet, zapaliti vas da izgorite u onoj crkvi. Taman ste fino se skupili na jednom mjestu, trebalo vam je fino jednu granatu ubaciti da poginete svi ondje, zapaliti vas s onim flamethrowerom. Sve vas popalit, mamu vam je**m retardiranu, majmuni jedni retardirani, fašisti. Sve balije, ustaše i četnike treba pobiti, nema s vama diskusije", govori mladić duge kose koji je cijelo vrijeme mahao sa sjekirom.

U jednom trenutku muškarac maše sjekirom, simulira napad i govori: "Ovako vas sve treba. Onog Vinka Puljića posred onih žvalja", sumanuto govori Haris Pendić.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...