NOVI INCIDENT U VELIKOJ KLADUŠI: Policija pendrecima "uvodi red" među migrantima (VIDEO)

Ministar MUP-a USK-a kazao nam je da nije upoznat sa ovim incidentom te nas je uputio na načelnicu koja obnaša dužnost portparola, no ni nju nismo uspjeli dobiti...

  • Hronika

  • 20. Maj 2020  

  • 0

Sinoć su na društvenim mrežama migranti obavili snimak iz kampa Miral u Velikoj Kladuši gdje je policija u susretu sa njima koristila i pendreke.

Snimak je podignut prije 20 sati i ukoliko se ne radi o nekom ranijem događaju, onda je snimak nastao kao posljedica posljednjeg incidenta koji se desio prije dva dana u Velikoj Kladuši kada je policija krenula u zatvaranje nefunkcionalnih hala koje su migranti ilegalno okupirali, a pri tom su upućeni u Miral.

Spomenuta hala i još par objekata potom je zapaljeno za što se sumnjiče migranti, što je pogoršalo tenzije između njih i policije, a pendreci sa snimka su dokaz toga.

Ministar MUP-a Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić kazao nam je da nije upoznat sa ovim incidentom te nas je uputio na načelnicu Snježanu Galić koja obnaša dužnosti portparola za vrijeme odsustva Ale Šiljdedića.

Međutim od jutros ni Galićka nije na dužnosti, kazali su nam iz njenog ureda.

Kao jedan od sedam zaključaka sa posljednjeg sastanka operativne grupe za migrante USK, najavljeno je i zatvaranje privremenih kampova Bira i Miral.

Ministar MUP-a Nermin Kljajić je najavio da iseljavanje Bire u novi kamp Lipa očekuje da počne u petak. Kada je u pitanju Miral od lokalnih Vlasti u Velikoj Kladuši zatraženo je da se aktivnije uključe te da zajedno sa međunarodnim organizacijama iznađu novu lokaciju van grada, kako bi se i Miral mogao u dogledno vrijeme zatvoriti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...