AKCIJA "MEMORI": Jasminu Meškoviću i Suadi Nožić ukinut pritvor

Tužilaštvo Kantona Sarajevo 9. marta tražilo produženje pritvora za još tri mjeseca.

  • Hronika

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 0

Općinski sud Sarajevo ukinio je pritvor predsjedniku Saveza logoraša BiH Jasminu Meškoviću i direktorici Muzeja zločina protiv čovječnosti i genocida 1992 - 1995. Suadi Nožić, koji su uhapšeni u akciji "Memori", potvrdila je za Fenu glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Istaknula je da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo 9. marta tražilo produženje pritvora za još tri mjeseca, ali ga je Sud odbio te mu odredio mjere zabrane.

Jasmin Mešković se sumnjiči da je od jula 2017. godine organizovao grupu ljudi u sklopu Udruženja "Bosanski muzej sjećanja" u okviru kojeg djeluju Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru, a u namjeri da sebi i drugima pribave protupravnu imovinsku korist na način da su tokom navedenog perioda kontinuirano vršili prodaju krivotvorenih ulaznica, a da su novac od njihove prodaje zadržavali za sebe, što je protivno članu 4. Zakona o udruženima i fondacijama FBiH, znajući da se sav prihod od prodaje ulaznica mora položiti na račun udruženja i koristiti za ostvarivanje njihovih ciljeva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...