RUSKI MINISTAR ODBRANE NE KRIJE: "Da, to je najveća prijetnja za našu vojnu sigurnost"

"Strateški pravac Zapada predstavlja najveću prijetnju za vojnu sigurnost Rusije", izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu...

  • Svijet

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 0

On je istakao da je u cilju neutralizacije prijetnji, u Zapadnom vojnom okrugu 2020. planirano 28 događaja usmjerenih na poboljšanje trupa, što je sinhronizovano s nabavkom savremenog naoružanja, prenosi Sputniknews.com.

"Do kraja godine Zapadni vojni okrug dobiće oko 2.000 jedinica nove i modernizovane tehnike, čiji će udio u naoružanju na kraju činiti više od 65 posto", dodao je ministar.

Prema riječima Šojgua, Zapadni vojni okrug priprema se za odbrambene vojne vježbe Baltičke flote i šeste armije.

"Glavni napori komande okruga trenutno su usmjereni na pripremu komandno-štabne vježbe sa Baltičkom flotom i šestom armijom. Vojna vježba je isključivo odbrambenog karaktera", istakao je ministar.

On je dodao da su vojnici Zapadnog vojnog okruga od početka godine održali više od 320 operativnih i borbenih obuka, uključujući i više od 30 vojnih vježbi.

Šojgu je najavio i glavnu vojnu pomorsku paradu koja će se održati 26. jula u Sankt Peterburgu u čast 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...