S OVE STRANE DRINE: Sukob navijača Zvezde i Partizana, i to u Višegradu (VIDEO)

Novi eksces između pristalica navijačkih grupa Crvene zvezde i Partizana iz Republike Srpske dogodio se u Višegradu.

  • Hronika

  • 21. Maj 2020  21. Maj 2020

  • 0

Netrpeljivost navijača "vječitih" rivala u Beogradu i njihovi sukobi sve se češće dešavaju i u RS-u, gdje Zvezda i Partizan imaju puno pristalica.

Najnoviji se dogodio jučer u Višegradu, i to pred očima policijske patrole.

Zvezdini navijači su uništili grafit posvećen Partizanu, što je izazvalo verbalni sukob koji je prijetio da eskalira u fizički obračun.

Na snimku koji je objavljen na Instagramu, primjetna je i patrola policije, koja je pokušala da smiri izuzetno napetu situaciju, ali također, nije reagovala na uništavanje grafita.

Okružni sud u Bijeljini oslobodio je u srijedu dvojicu navijača Zvezde zbog ubistva Aleksandra Pantića, pristalice Partizana, a sukob se dogodio prije dvije godine u semberskim Dvorovima, i to upravo zbog brisanja grafita navijačkih grupa.

Nereda je bilo i s druge strane Drine, tačnije u Rakovici, koja je takoreći "gorjela" tokom tuče huligana.

(Mondo) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...