MOMAK, ČIJI SI TI?: Vozi Audi Q7, nije platio 55.000 KM kazni, a ima samo...

Pripadnici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, pored aktivnosti koje provode u vezi sa pandemijom koronavirusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja...

  • Hronika

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 1

Između ostalog, cilj ovih mjera i radnji je smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama.

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji se iznos neplaćenih novčanih kazni utvrđuje uvidom u ROF bazu.

U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja. Pripadnici PS Travnik su tokom proteklog dana u mjestu Nova Bila, opština Travnik, izvršili kontrolu vozača P. S. (28) iz Trnova, koji je upravljao vozilom Audi Q7, prenose "Nezavisne novine".

Tom prilikom je utvrđeno da je vozač višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od čak 55.095 KM, zbog čega mu je vozilo oduzeto.

U saradnji s nadležnim organima, protiv vozača se preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...