TRAGEDIJA U PAKISTANU: Avion sa 107 putnika pao među kuće, nema preživjelih

Avion je letio od Lahorea do Karachija, objavio je BBC. Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, vidi se gust dim na mjestu nesreće, u rezidencijalnoj četvrti.

  • Svijet

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Avion pakistanske aviokompanije PIA Airbus A320, sa 107 putnika i članova posade, srušio se u petak u blizini naseljenog područja u pakistanskom gradu Karachiju, objavio je u petak glasnogovornik kompanije. Avion je letio od Lahorea do Karachija, objavio je BBC.

 U avionu je bilo 99 putnika i 8 članova posade. Agencije javljaju da među putnicima i članovima posade nema preživjelih.

Uzrok nesreće tek treba utvrditi. Potpredsjednik PIA-e Arshad Malik rekao je da je pilot rekao kontroli saobraćaja da avion ima "tehničke poteškoće" zbog čega nije mogao pravilno letjeti. 

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, vidi se gust dim na mjestu nesreće, u rezidencijalnoj četvrti.


alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...