SPEKTAKULARNA ILUZIJA: 3D val osvanuo na bilbordu u Južnoj Koreji

Ogromni 3D val razbija se svakih sat vremena u realističkoj umjetničkoj simulaciji na najvećem digitalnom bilbordu u Južnoj Koreji.

  • Šareni svijet

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

Ogromni val pojavio se na zgradi SMTown COEX u seulskom okrugu Gangnam.

Val se pojavljuje svakih sat vremena i pruža spektakularnu 3D iluziju.

Ploču je prvotno razvio "Samsung", a sastoji se od oko 31.000 LED lampica i pokriva ukupnu površinu od 17.437 kvadratnih metara.

Zgrada COEX-a je kongresni i izložbeni centar koji se predstavlja kao gigantski tržni centar, a njegov pano često se koristi za oglašavanje i videospotove.

Realističnu simulaciju nazvanu WAVE osmislila je "D'strict", firma koja koristi imerzivnu tehnologiju za stvaranje javne umjetnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...