ŠOK U HRVATSKOJ: Proslavljenog Igora Štimca napao sin, policija prekinula porodično nasilje

Luka Štimac, sin poznatog bivšeg hrvatskog fudbalera i trenera Igora Štimca, prijavljen je policiji za porodično nasilje i remećenje javnog reda i mira.

  • Sport

  • 22. Maj 2020  

  • 0

Nakon privođenja u policiju u četvrtak naveče bio je toliko pijan da nije mogao razgovjetno reći šta se dogodilo.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija malo iza 19 sati došlo je do svađe između sina i oca da bi u nekom trenutku pijani mladić napao i sestru.

Prvo je vikao na oca ispred zgrade i na stepeništu zgrade na peiferiji grada. Kada je situacija eskalirala, počeo je fizički nasrtati na njega i udarati ga rukama gdje god je stigao.

Pokušavajući smiriti situaciju, njegova sestra je izašla vani nakon čega dolazi do situacije u kojoj se i nasilni mladić povrijedio.

Naime, pokušao je preskočiti ogradu terase, ali kako je bio pod uticajem alkohola pao je i povrijedio se.

Prilikom toga nastavio je s vikanjem i galamom i pokušajima prelaska ograde. Kada ga je sestra ponovno pokušala smiriti udario je i nju. Svemu su svjedočili susjedi ne usuđujući se miješati u situaciju, ali su pozvali policiju.

Nakon dolaska policije odveden je na Hitnu pomoć gdje je utvrđeno da ima teške tjelesne povrede, frakturu potkoljenice i ručnog zgloba. Sestra mu i otac nisu trebali ljekarsku pomoć.

Zapisnik su napravili službenici Druge policjiske stanice Split koji su podnijeli i optužni prijedlog protiv mladića u kojem su navedena dva prekršaja. Nakon što se otrijeznio u petak ujutro priveden je na Prekršajni sud u Splitu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...