KATASTROFA U PAKISTANU: I dalje traže tijela, za sada troje preživjelih

Na snimku se vidi kako avion leti nisko iznad stambenih objekata u Karachiju, a svjedoci tvrde da je avion kružio iznad grada i čak tri puta pokušao sletjeti na aerodrom, dok je četvrti pokušaj bio - koban.

  • Svijet

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

Avion pakistanske aviokompanije PIA Airbus A320, s 99 putnika i osam članova posade srušio se u petak u blizini naseljenog područja u pakistanskom gradu Karachiju, objavio je u petak glasnogovornik kompanije. Za sada se smatra da su tri putnika preživjela, a pojavio se i snimak kako spašavaju jednog od putnika iz olupine.

This picture shared by plane enthusiasts in Pakistan today purports to show the aircraft shortly before the crash, after it suffered an apparent engine failure

Uzrok nesreće tek treba utvrditi. Glasnogovornik PIA-e Arshad Malik rekao je da je pilot rekao kontroli prometa da avion ima "tehničke poteškoće" zbog čega nije mogao pravilno letjeti. 

Internetska stranica Flightradar24.com pali je avion identificirala kao 15 godina stari Airbus A320 koji je letio iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi, nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, koji su bili zaustavljeni zbog pandemije koronavirusa.

Pad je je ipak preživjelo nekoliko putnika. Jedan od preživjelih je bankar Zafar Masood.

- Bog je bio milostiv - rekao je sretni putnik.

Za sada je pronađeno 17 mrtvih tijela. Nema izvještaja o poginulima sa područja na koje je avion pao.

A bulldozer works in the wreckage of the Pakistan International Airlines crash today after the Airbus A320 smashed into a residential area of Karachi on Friday

Spasilac je viđen kako nosi dijete sa mjesta katastrofe. Za dijete se vjeruje da dolazi iz porodice koja živi u stambenom kvartu u kojem se srušio avion.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...