PLAVOOKI BOMBARDER NASTAVLJA DA TRESE MREŽE: Ibišević golom i asistencijama predvodio Hertu do VELIKOG TRIJUMFA (VIDEO)

Junak trijumfa je kapiten kluba i istinska legenda bh. fudbala Vedad Ibišević, koji je postigao gol i upisao je dvije asistencije.

  • Sport

  • 22. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

Na leđima mu je 35 godina, ali Vedad Ibišević je posljednje dvije utakmice odigrao kao da je u životnoj formi. To su osjetili nogometaši Union Berlina koje je Hertha 'isprašila' 4-0 u 27. kolu Bundeslige, a Ibišević je postiga pogodak uz dvije asistencije.

Hertha je u ovu utakmicu ušla s bodom više od gradskih rivala, ali od početka su uspostavili dominaciju kao da imaju 20 bodova više. U prvom dijelu ih nije išao gol, a onda su eksplodirali u drugom poluvremenu, pogotovo bivši BiH reprezentativac Vedad Ibišević koji je odigrao drugi dio za pamćenje. Razigravao je, prijetio, a onda i načeo goste u 51. minuti sjajnim golom glavom nakon centaršuta Plattenhardta.

Samo minutu poslije, Ibišević je dobio loptu na centru i proigrao Lukebakiju koji je prošao golmana i mirno povećao na 2-0.

Na 3-0 je povisio Cunha u 61. minuti i to opet na asistenciju nevjerovatnog Ibiševića, a na konačnih 4-0 postavio je Boyata koji je zakucao loptu glavom u mrežu nakon centaršuta iz kornera. 

Ekipa Brune Labbadije je s nova tri boda skočila na 10. mjesto i sada imaju samo pet bodova manje od šestog Wolfsburga koji drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu, ali uz utakmicu više. 

Fantastičnom Ibiševiću ovo je bio peti gol u Bundesligi u 17 nastupa, a u Berlin je stigao 2015. godine. Nije više u cvijetu mladosti, ali i dalje je jedan od najboljih igrača Herthe. U prošlom kolu pogodio je i Hoffenheimu kojeg je Hertha dobila s 3-0. 

vertira za derbi je bila interesantna. Navijači su na ulicama grada vodili rat. Doduše, dosta neobičan rat. Pristalice dve ekipe su se utrkivale ko će zalepiti i prelepiti više nalepnica širom grada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...