BEZ OPOZICIJE; USVOJEN REBALANS BUDŽETA RS-a: Povećano zaduženje do...

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas su po hitnom postupku usvojili rebalans entitetskog budžeta u iznosu od tri milijarde i 613 miliona KM te izmjenu Odluke o dugoročnom zaduživanju tog bh. entiteta, koje u ovoj godini može da iznosi do 678 miliona.

  • Ekonomija

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

Rebalansom je budžet povećan za 188 miliona KM, a usvojen je zbog krize nastale usljed pandemije koronavirusa.

Na posebnoj sjednici, četvrtog dana zasjedanja, bez prisustva opozicije, potvrđeni su akti koje je donijela predsjednica RS-a Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja.

U skladu s ustavnom procedurom, doneseno je ukupno 19 uredbi sa zakonskom snagom, piše Hayat.ba.

Prihvaćeno je i zaduženje RS-a prema Svjetskoj banci za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina, u iznosu do 12,8 miliona eura, što je 64,1 posto od ukupnog iznosa kredita za BiH, koji je 20 miliona eura.

Poslanici entitetskog parlamenta usvojili su 21.maja Odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju RS, koje je uvedeno zbog pojave koronavirusa.

Glasanjem, kojem nisu prisustvovali poslanici opozicije, okončano je ovo posebno zasjedanje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...