NAKON VRANJA I LESKOVCA JOŠ JEDAN GRAD U SRBIJI POSTAO JE ŽARIŠTE KORONE: Građani u panici, zvaničnici tvrde - "OVO JE PROKLETA AVLIJA"

- Dakle, od ovih 15 radnika Pozorišta koji su pozitivni na koronavirus, njih devet tri mjeseca nije ušlo u pozorište, a posebno ne glumci. Glumci su bili uglavnom po Beogradu – rekao je Ničić.

  • Regija

  • 24. Maj 2020  24. Maj 2020

  • 0

Nakon Vranja i Leskovca novo žarište koronavirusa postao je i Zaječar. U ovom gradu u posljednjih par dana infekcija je otkrivena kod 21 osobe, a rezultati se očekuju za više od 80 testiranih koji su bili u kontaktu sa novooboljelima. Svi zaraženi su radnici gradskih javnih ustanova, a najviše oboljelih je u Pozorištu "Zoran Radmilović" – njih 15.

Gradonačelnik Zaječara i predsjednik Kriznog štaba Boško Ničić rekao je za Direktno.rs da su nakon ukidanja vanrednog stanja testirani radnici iz ovih ustanova u Zaječaru: DU "Đulići" (svi vrtići) – 139, Narodnog muzeja – 21, Centra kulture i pozorišta "Zoran Radmilović" – 36, Biblioteke – 27, Istorijskog arhiva – 14, Turističke organizacije – 9 i Doma učenika srednjih škola – 45 radnika.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić FOTO: Printscreen/YouTubeGradonačelnik Zaječara Boško Ničić

- Ukupno je testirana 301 osoba, a kod 21 utvrđeno je prisustvo koronavirusa i svi su asimptomatskog karaktera. Od početka epidemije u Zaječaru je od kovida-19 obolelo 116 osoba – rekao je Ničić.

Na pitanje da li je Pozorište počelo sa radom prije nego što je to Krizni štab odobrio, Ničić kaže da je svim ustanovama naloženo da prije početka rada testiraju svoje radnike.

- Dakle, od ovih 15 radnika Pozorišta koji su pozitivni na koronavirus, njih devet tri mjeseca nije ušlo u pozorište, a posebno ne glumci. Glumci su bili uglavnom po Beogradu – rekao je Ničić.

Zaječar FOTO: Printscreen/YouTubeZaječar FOTO: Printscreen/YouTube

Povodom drugog talasa koronavirusa u Zaječaru oglasio se i predsjednik lokalnog odbora Narodne stranke, advokat Goran Kalčević. On kaže da su Zaječarci veoma uplašeni zbog velikog broja novooboljelih od koronavirusa i da je taj strah još veći zbog nedostatka pravih informacija.

- Na čelu Kriznog štaba grada Zaječara je komandant Ničič i samo je on dosad saopštavao informacije po pitanju epidemije, i to na svom ličnom fejsbuk profilu. Nije održao nijednu zvaničnu konferenciju za medije i uvek je ovu situaciju koristio da se obračuna sa svojim neistomišljenicima. Ne samo sa članovima opozicionih političkih stranaka, nego i sa običnim građanima. Umesto da se grad bavio stvarnim problemima vezanim za pandemiju, gradska uprava je uklanjala sa buvlje pijace prodavce, a pritom ne obezbedivši im alternativnu lokaciju za prodaju robe. Tako je najmanje stotinak ljudi ostalo bez prihoda – navodi Kalčević i dodaje:

Advokat Goran Kalčević, predsednik OO Narodne stranke u Zaječaru, FOTO: Privatna arhivaAdvokat Goran Kalčević

- Ničić je sve vreme trenirao strogoću glumeći malog Vučića. U Zaječaru ni 50 odsto ugostiteljskih objekata još nije počelo s radom. Upravo zbog komunalne policije koja po direktivi Boška Ničića izigrava neku kaznenu ekspediciju i kažnjava privatne preduzetnike navodno zbog nepoštovanja preventivnih mera. Najveći paradoks je taj da je kontrola usmerena ka privatnim preduzetnicima, a s druge strane one ustanove koje su pod direktnim nadzorom grada postale su žarišta koronavirusa – objašnjava Kalčević.

Advokat Kalčević tvrdi da je aktuelna lokalna vlast od Zaječara napravila prokletu avliju.

- Zaječar je mrtav grad, a samo je dobro ljudima koji su na vlasti. Godinama nije otvoreno nijedno radno mesto. Ovde su najveća ekonomska snaga penzioneri. Mladi masovno odlaze iz Zaječara, odlaze trbuhom za poslom i trbuhom za dostojanstvom – zaključio je Kalčević.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...