U BANJA LUCI ZAVRŠENA OBDUKCIJA ADVIJE KANLIĆ: Prve žrtve korone u Sarajevu...

Porodica preminule dva mjeseca je čekala da bude obavljena obdukcija kako bi se utvrdio precizan uzrok smrti.

  • Hronika

  • 24. Maj 2020  24. Maj 2020

  • 0

Porodica Advije Kanlić, koja je preminula 24. marta i za koju je naknadno utvrđeno da je bila pozitivna na korona virus, za današnju obdukcija tijela preminule saznali su sinoć iz medija.

Jutros ih je kontaktirao njihov advokat prenijevši vijest nadležne tužiteljice da će biti rađena obdukcija i da je tijelo poslato za Banjaluku.

Direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan je za N1 kazao da je završena obdukcija te da rezultate ne može iznositi u javnosti:

"Ne mogu vam, ništa reći u vezi sa onim šta sam uradio i kakvi su nalazi obdukcije, jer je tužilaštvo koje je izdalo naredbu o njenom obavljanju, a to je Tužilaštvo KS, stava da se javnosti ne saopćavaju bilo kakvi detalji u vezi sa nalazima"

Porodica preminule dva mjeseca je čekala da bude obavljena obdukcija kako bi se utvrdio precizan uzrok smrti.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo 25. marta ove godine formiralo je predmet u vezi smrti Advije Kanlić, samo dan nakon što je ona preminula na putu do Doma zdravlja Ilidža. Naknadno je utvrđeno da je Kanlić bila pozitivna na koronavirus, a obdukcija će utvrditi da li je Covid-19 uzrok njene smrti.

Preminula žena je u nekoliko navrata dolazila u Dom zdravlja gdje je praćeno njeno zdravstveno stanje, ali prema navodima njene porodice, ljekari je nisu željeli testirati na koronavirus.

Nezir Kanlić, sin preminule Sarajke, ranije je poručio da neće klanjati dženazu svojoj majci dok se ne izvrši obdukcija.

On smatra da se pokušavaju zataškati greške medicinskog osoblja u domovima zdravlja Hrasnica i Ilidža, gdje su u početku odbijali pružiti pomoć njegovoj majci i na vrijeme je testirati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...