ZASTARE NA POLA KOPLJA: Pisac Nikolaidis u „SB“-u odgovara na reakciju ministrice Turković, ali i kadrova HDZ-a i SNSD-a koji su napali ambasadoricu BiH u Češkoj 

Kako sada dobro funkcioniše koalicija SDA-HDZ-SNSD

  • Kultura

  • 24. Maj 2020  24. Maj 2020

  • 3

Ambasadorica Bosne i Hercegovina u Češkoj Republici Martina Mlinarević u povodu smrti bosanskohercegovačkog književnika Bekima Sejranovića odlučila je spustiti zastavu na pola koplja, no našla se pod lavinom pritisaka, prenijeli smo sinoć ono što je objavilo Radio Sarajevo.

„Umro je najtalentiraniji pisac mlade bosanskohercegovačke generacije. Tebi nije ni pokoj, ni smiraj, na kraju, nego bistro Bekime... ti si rijeka bio i rijeka ostao“, objavila je Mlinarević na društvenim mrežama. I, šta bi tu bio problem?

Od poznate književnice i blogerice zatraženo je da obriše objave na društvenim mrežama, što je ona odbila, te će po svemu sudeći protiv nje biti otvoren postupak u Ministarstvu vanjskih poslova. Baš, lijepo.

Protiv nje su se urotili i HDZ i SNSD, ali i SDA koju Bisera Turković predstavlja u Vijeću ministara BiH. Dakle, koalicija.

Ali, u Slobodnoj Bosni i u samo jednoj rečenici, o svemu je sve rekao crnogorski pisac iz Sarajeva, Andrej Nikolaidis: „Bosna i Hercegovina će biti sretna kad bude otvorena istraga ko i zašto NIJE dao nalog da se na pola koplja spuste zastave zbog smrti jednog od njenih najvećih književnika.“

Koalicija, dakle, sada funkcioniše besprijekorno. Možda da odmah pređu na onu lovu od MMF-a. Ili na lokalne izbore. Odnosno na CIK. Jer, oko Bekima su se vrlo brzo složili. A daBogda da su i čuli za njega.

(D.Bajramović)        

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...