ĐOKOVIĆ NAM "SLAMA SRCE": Banja Luka i Sarajevo ipak upitni?

Srbijanski i najbolji teniser svijeta Novak Đoković saopštio je u Beogradu nove informacije u vezi s "Adria Tourom" i, između ostalog, rekao da je njegov dolazak u Banju Luku i Sarajevo pod upitnikom.

  • Sport

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 0

Istaknuo je da se nada da će na turneji moći da prisustvuje publika, ali je i ostavio upitnik iza ranije najavljenih dolazaka u Banju Luku i Sarajevo, kao i Crnu Goru.

"Nadamo se da ćemo imati i publiku, ali moramo da poštujemo sve regulacije koje izdaju Srbija, BiH i Hrvatska. Završio bih i pre vaših pitanja da je 100 odsto izvesno da će se Beograd i Zadar organizovati i turniri će biti na tim lokacijama, a za Crnu Goru i BiH nije još skroz potvrđeno. Lično želim da se to tamo održi, ali kažem, zbog kasnog početka organizacije i struktuiranja projekta, nisu još potvrđene te lokacije. Radimo na tome", rekao je Nole, prenosi "Mondo".

Prema njegovim riječima, plan je da odigra meč s najboljim teniserom BiH Damirom Džumhurom.

"Pre svega, kao što sam napomenuo ranije, radimo na cilju da se sve ove lokacije ostvare i da tamo igramo. Sarajevo bi bio završetak turneje, gde bih igrao meč s Džumhurom. Ako postoji mogućnost za dubl, onda i s Tomislavom Brkićem, Mirzom Bašićem...", kazao je Nole i zaključio:

"Nisu stoprocentno zagarantovane lokacije BiH i Crne Gore, jer smo mnogo više vremena posvetili Srbiji i Hrvatskoj, jer su oni najbliži, pa smo za njih morali da se postaramo."

Đoković je organizator serija humanitarnih turnira pod nazivom "Adria Tour" koji će biti održani u gradovima širom Balkana.

Prema prvobitnom planu, turnir kreće iz Beograda (13/14. juni), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. juni), zatim u Crnu Goru (27/28. juni) i u Banju Luku (3/4. juli). Osim toga, odlazak u Sarajevo je planiran za 5. juli. Pored Đokovića, na "Adria Touru" će učestvovati i Dominik Tim, Grigor Dimitrov i Aleksandar Zverev.

(Agencije/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...