ŠOK U MILANU: Zlatan Ibrahimović napustio trening u pratnji ljekara; prve prognoze ne izgledaju obećavajuće, a moguć je i kraj karijere

Švedski napadač iznenada se na trening-utakmici uhvatio za list nakon jednog ubačaja iz auta i odšepao s travnjaka uz pomoć ljekara.

  • Sport

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 1

Zlatan Ibrahimović možda je već i odigrao posljednju službenu utakmicu u karijeri. Iako ima 38 godina, bio je jedan od najboljih igrača Milana, u koji je stigao u januaru 2020. godine. U 10 utakmica, koliko je odigrao nakon povratka u Milan, Ibra je zabio četiri gola i upisao jednu asistenciju, ali samom svojom pojavom je probudio cijelu ekipu, koja je igrala za klasu bolje.

Iako se činilo kako ćemo u njegovim majstorijama uživati još neko vrijeme, izgleda da bi nova povreda koju je zadobio na treningu Milana, mogla značiti i kraj karijere za Zlatana Ibrahimovića. Švedski napadač iznenada se na trening-utakmici uhvatio za list nakon jednog ubačaja iz auta i odšepao s travnjaka uz pomoć ljekara.

Italijanski mediji pišu kako je, vjerovatno, riječ o povredi mišića lista zbog koje je već morao pauzirati u januaru i februaru ove godine. Rezultati pretraga još se čekaju, a poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio piše kako stvari ne izgledaju obećavajuće. Postoji čak i mogućnost da je stradala i Ahilova tetiva, a to bi moglo značiti kraj karijere za Ibru, koji u oktobru ove godine puni 39 godina.

Ipak, teško je vjerovati da će Ibrahimović tek tako odustati i, ako nekoga ne treba otpisivati, onda je to on. Sjajni švedski napadač igrao je u karijeri za Malmö, Balkan, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i LA Galaxy, a gdje god da je došao, ostavio je dubok trag.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...