ŠERIF IZ VRANJA: Vučićev fudbalski trener ugrozio pola grada i nastavak sezone u Srbiji

Kako tvrde u Vranju, Recko, koji je i funkcioner vladajuće stranke SNS, zarazio se na čuvenoj žurci poslije koje je i buknula epidemija u ovom gradu.

  • Regija

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Dragan „Recko“ Antić, obolio od koronavirusa, primljen je u Infektivnu kliniku u Nišu s visokom temperaturom i lošijom kliničkom slikom. Trener Dinama iz Vranja i prvi čovjek kluba igrao se zdravljem, jer je više od 10 dana imao simptome, a liječio se na svoju ruku, ne smatrajući da je potrebno da se testira, jer nije imao visoku temperaturu. Pritom je od 15. maja vodio treninge kluba i time ugrozio sve u Dinamu, ali i sam nastavak Prve lige Srbije, jer će svi fudbaleri prvoligaša iz Vranja morati da se testiraju, a sezona se nastavlja u subotu, 30. maja, piše Direktno.rs.

Kako tvrde u Vranju, Recko, koji je i funkcioner vladajuće stranke SNS, zarazio se na čuvenoj žurci poslije koje je i buknula epidemija u ovom gradu.

Bio je i u kontaktu sa ženama koje rade u Fabrici „Dodić“, novom žarištu Covida-19. Ljudi u Vranju ne optužuju Antića, jer sigurno nije namjerno širio zarazu, ali su ogorčeni na njega, jer je zbog nemarnosti i bahatosti, a poznat je kao čovjek koji misli i priča da je „jači od sudbine“, doprinio da se virus proširi na veću populaciju.

Antiću svi žele brz i uspješan oporavak, ali je njegova neodgovornost dovela u problem i rukovodioce Prve lige Srbije, koji sada s nestrpljenjem moraju čekati rezultate testova igrača Dinama. A, u subotu, 30. maja, u 27. kolu PLS-a snage treba da odmjere Novi Pazar i Dinamo. U klubu s Jošanice čak šestorica fudbalera bila su pozitivna na koronavirus, zato je i pitanje hoće li se uopšte nastaviti ovo takmičenje. 

„Šerif iz Vranja“ tako je ponovo dospio u žižu interesiranja javnosti, u kojoj je sa manjim prekidima već godinu dana. Antić je kao trener Dinama dva puta povlačio ekipu s terena, optužio je svog golmana da je namjerno puštao golove, iznosio je optužbe o namještanju utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije, direktno optužujući za nečasne radnje Novicu i Ivicu Tončeva, prve ljude Radnika i Radničkog iz Niša.

Disciplinska komisija FSS kažnjavala ga je više puta. U novembru 2018. kaznila ga je sa 15 mjeseci zabrane rada u fudbalu zbog klevetanja. Naravno, partijska knjižica donijela mu je pomilovanje poslije tri mjeseca, a pravi sudski proces protiv njega za teške optužbe nikad nije vođen.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...