NEZABILJEŽENA TEMPERATURA U 30 GODINA: Dugoročna vremenska prognoza najavljuje totalno drugačije ljeto

Prema prognostičkim materijalima za nadolazeću sezonu, ljeto na prostoru Bosne i Hercegovine trebalo bi da bude toplije do znatno toplije u odnosu na prosječnu temperaturu u periodu 1981-2010. godine, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

  • Vijesti

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Najveća temperaturna odstupanja u odnosu na normalu očekuju se u julu. Odstupanja u junu i augustu bi trebala biti nešto manja.


Iako se tokom ljeta očekuju veće prosječne temperature zraka, u navedenom periodu pored toplotnih talasa nisu isključeni periodi sa prodorima svježijih zračnih masa.

Kad je riječ o padavinama, prognostički modeli za ljeto daju umjereno jak signal, da se očekuju padavine ispod višegodišnjeg prosjeka,te će ukupna količina padavina i biti manja u odnosu na ljeto 2019. godine ali i najmanja u osam godina, saopšteno je.

(SB/ Fena)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...